Pages

February 26, 2016

Chocodina Giveaway by Mastura Aziz




TEKAN BANNER UNTUK TURUT SERTAI


PEMILIHAN PEMENANG BERDASARKAN CABUTAN BERTUAH OLEH MAS SENDIRI


GIVEAWAY INI BERMULA PADA 10/2/2016 DAN TAMAT PADA 27/2/2016 (12 TENGAH MALAM)* Penyertaan tidak diterima selepas tarikh tamat


TAWARAN HADIAH :
 CHOCODINA CRISPY SEORANG PEMENANG (Ada 12 jenis perisa.boleh pilih nak perisa apa)
TOPUP RM 5 UNTUK 2 ORANG PEMENANG.


LETS JOIN US





Terima Kasih

SHOPPING REVIEW @ MR.Diy Plaza Merdeka


Assalamualaikum WBT.. dua tiga hari ini aku tetiba la suka nak pakai barangan perempuan yang girly-girly tu.. so keinginan di hati nak beli Cepit rambut yang mulut buaya tu dengan cekak rambut yang simple ada gigi-gigi tu..



dua benda ni je yang aku nak beli.. so, malam tadi we both(me and husband) memang nak cepat tahap naga, so kami pun ke DIY.. senang sikit.. selalunya cepat urusan kami kalau ke DIY..

tapi, yang dinamakan manusia hanya merancang, ALLAH SWT yang menentukan segalanya.. urusan kami menjadi sangat lambat disertakan dengan lahar merah dari gunung berapi aku sekali keluar sebab ke DIY..

Masa memilih barang takde lah masalah.. elok je.. tenang je.. cuma kami berdua yang kelam kabut sebab nak cepat.. ek eleh, masa nak bayor tu yang sedih sangat weyhhhh!!! aku nak bayor tu, beratur la.. berbudi bahasa la kan.. pastu alamak ai, apa yang slow motion sangat kaunter ni? pakcik ni beli apa sampai slow gila babun ni.. haaa amik kau lebih dari 30 bilangan barang dia.. tapi jenia barang dalam 2-3 jenis jee.. cuma dia beli dalam kuantiti yang banyak.. yang si kerja cashier tu macam tak pernah training je.. terkedek2 dia scan barang dsbg.. kau scan je la smua barang tu, apa masalahnya.. aduhai.. semak tul lah..

so, disebabkan kesemakan itu, aku move ke kaunter sebelah yang berhampiran dengan pintu kelaur masuk DIY ni.. aku tengok abang yang tengah bayor tu dah abis barang dia, tinggal tunggu duit baki and selepas dia ada abang yang beli 3 barang kecik-kecik dalam rm5-rm7 gitu.. so aku terus beratur di belakang abang tu.. so tunggu lagi dan lagi.. ish.. bagi duit baki pun slow? apa benda la budak2 kerja sini ni.. apa yang sedih sangat ni.. ok dah siap abang yang first tu,abang yang second sebelum aku tu plak bayor.. haa.. lega sikit hati ni.. then, masa dia scan barang terakhir abang tu, "PAPPP".. perempuan sebelah cashier tu dengan selamber badak je dia hempas papan tanda "COUNTER CLOSED" kat depan muka aku and husband aku..

ewah ewah kau ni cik kak!!!!!! WHAT THE FISH!! kurang ajar tak kurang ajar korang rasa? kalau ye pun korang niat nak close kaunter, apahal kau tak letak elok-elok papan tu? then, apahal kau closed masa aku dah nak tertidor menuunggu korang scan barang yang super lama tu????!!! WHY MASA AKU DAH TUNGGU LAMA!!!!!!!!! ARGH, kan dan kena sembur aku!!! the best part s, dia dengan muka tak bersalah boleh je dia cakap bayar kat kaunter sebelah k? oi!!! apa ni!! dahlah tak de cakap SORRY, rilex gila suruh bayor kat kaunter sebelah.. haishhhh..

then aku and husband tros blah dari situ.. tinggal je barang tu kat situ..

to korang yang kerja as cashier.. tolong la jangan buat macamtu kat customer.. atleast say sorry.. atleast nak letak papan tanda tu elok-elok laa jangan hempas-hempas.. atleast sebeum orang queue up lebih panjang, letak la awal2 papan tu.. benda tu very rude tau.. customer tolong bos korang bayar gaji korang, jangan la buat rezeki korang jadi kurang berkat.. tak baik. ok?

because of this, aku dah report dekat facebook MR.Diy just now.. harap diorang ambil tindakan kat staff-staff dia yang 3 orang tu.. maaf jika rasa review aku ni disturbing or menjatuhkan mana-mana pihak.. but I feels like this review got no offense too.. thanks for reading.. salam~



Terima Kasih

February 24, 2016

WW : Dah Belajar Sesuatu







Terima Kasih

February 22, 2016

Skystreetz Freelance


Servis repair laptop di Kuching, Sarawak.

Based at Kuching, Sarawak.
Murah berbanding biasa.
COD available.
Agent di Politeknik Kuching Sarawak.

whatsapp us immediately..

PC & Laptops
png_2046-Laptop-Cartoon-Character-Holding-A-Wrench.pngcartoon-sick.pngUpgrade . Repair . Replace

Did your laptop having fever or sick lately ?
Feels like need to send it to the shop for some services BUT afraid of being cheat or took too much times for repairing.. Hmmmm..
Don’t worry, WE can help you! Check this out!!

  • Checking laptop’s and pc’s “sickness” Fee | RM5
  • Virus cleaning | RM5(pendrive), RM10-RM13(laptop&pc)
  • Update software/apps | RM7>RM10
  • Reformat | RM30
  • Backup | RM10 (+RM1 for additional 1GB backup data that more than 10GB)
  • Laptop and PC cleaning service | RM15
  • Laptop Hardware repair and installation | RM30 to RM50 + Price of the broke hardware

*Usual broken hardware : screen, keyboard, harddisk, RAM, battery, charger etc
*we will help u to buy the most cheap and best quality of laptop’s & pc’s hardwares
*hardware is pre-order. So,we need a week+ to wait the stocks of the harware available, THIS depending on the brand of your laptops and pc.






Terima Kasih

Giveaway Februari 2016 by Blogger KHEZMAIRA

Salam~

alahai senangnya syarat GA kali nii.. joined.. =)


Wassalam~



Terima Kasih

Tak Semua, gais... Tak Semua...


gais...

Tak semua orang SUKAKAN kita..
tapi, tak semua juga yang BENCIKAN kita..

Tak semua orang SENANGKAN kita..
tapi, tak semua juga yang SUSAHKAN kita..

Tak semua orang BAIK dengan kita..
tapi, tak semua juga yang JAHAT dengan kita..

Tak semua orang FIKIRKAN kita..
tapi, tak semua juga yang LUPAKAN kita..

Tak semua orang PUJI kita..
tapi, tak semua juga yang MENGUTUK kita..

gais..

Ingatlah.. kita ada lidah, ada mulut.. kita boleh senang-senang cakap pasal orang..
tapi, orang lain pun ada lidah, ada mulut.. mereka juga boleh senang-senang cakap pasal kita..

kalau kawan mengatakan tentang keburukan orang lain pada kita, tak mustahil kawwan kita tu akan mengata kita pada orang lain juga..

gais..

kalau kita nak kenal seseorang yang kita tak pernah kenal, kita kena duduk semeja dengan dia.. borak.. lepak.. share tentang diri masing-masing.. sekurang-kurangnya 3 hari 3 malam..
tapi, kalau kita kenal seseorang yang kita tak pernah kenal melalui orang-orang yang kebetulan tak suka dia, means kita ni sama la macam gunting.. memisahkan dan menyakitkan.. you know what I mean.. =)

wassalam~



Terima Kasih

February 20, 2016

Isteri Malas ek?


Perlabelan Malas oleh cik Aten kepada surirumah yang tak sempat layan suami dsbg..




dan ini jawapan kak D..



Adik ni baru kawen. Masih mood honeymoon. Belum ada anak lagi.. and duduk rumah jer tak kerja. Kalau tak silap saya lah. Sebab tu yg dia tulis dekat status dia yg baru pasal rumah tu..

kita dulu mula2 kawen pon mcm adik ni.. rasanya semua wanita sama mcm adik ni. mmg seronok buat keje semua sorang2… Kesian dekat suami kalau balik keje nak kena pegang penyapu. Asben tak tolong pon takpe.

Tapi kan dik, akak ni, bila masuk jer anak 2, huru hara dikkkk… serius… nak makan pon tak sempat. Nak terlelap sekejap pon susah… nak berak pon anak dah meraung2 kat luar toilet… adik lom rasa lagi kan?.
Akak doakan adik ni cecepat dikurniakan anak inshaAllah. Izin Allah.

Masa tu lah, tanggungjawab suami ni penting. Sgt2 penting toleransi dalam rumahtangga… kalau suami dah biasa terMANJA dgn isteri, dia akan buat taktau jer keje rumahtangga.. sungguh. Tak tipu. Ramai yg berlaku depan mata.. tapi kalau sama2 buat, isteri tak penat, isteri tak masam muka, nak layan suami pon happy je memanjang.. sebab tu

Cop isteri pemalas…

Allah letak tanggungjawab rumahtangga pada suami dik. Sebab WANITA DIKUASAI EMOSI & MUDAH KELETIHAN.. tu Nabi dah kata. Allah dah jadikan SUAMI ISTERI tu memerlukan antara 1 sama lain.. manjakan suami ada caranya… penting sgt2 toleransi…

Kalau dari cara adik ni tulis, SUAMI BERHAK UNTUK MEMILIH ISTERI YANG RAJIN, sesungguh ketahui lah, RAJIN TU PERLU SAMA2. Bukan SALAH SORANG dik… Isteri tak boleh malas. Suami pon tak boleh Malas… Statement adik terlalu berat sebelah untuk kami isteri2 dan ibu2 . Apatah lagi isteri2 yg sama2 bekerja mencari nafkah dalam rumahtangga. Allahurabbi… asal tak masak, asal baju cuci seminggu sekali, asal rumah bersepah dah COP ISTERI PEMALAS. Dah nak cari perempuan lain. Agak2 lah… Masing2 ada pro & cons. Menerima dan memberi… kena anak 4,5 org semua kecik2, baru kemas, berkembur balik.. haishh.

Xyah cakap banyak2 la.. doa adik ni tabah lalui hari2 mendatang dgn cabaran yg lebih hebat… semoga Allah kurniakan zuriat buat adik Atenn.. aminnn mudah2an…



Sumber:D Nurul Laila Hany
kbye

Terima Kasih

February 19, 2016

Bila Bertunang Dihebahkan...

Bab bertunang ni setakat ahli keluarga dan orang terdekat je yang tahu cukuplah.

Tak payah disebarkan sampai ke seluruh alam, upload gambar tunang, siap buat status bagai.

Kawan2 yang tahu pun diam-diam sudahlah. Tak perlulah nak tag bagai atau hebohkan ke seluruh pelusuk alam yang si polan ni dah bertunang.

Tenang sudah.

Itu belum lagi yang buat majlis tunang yang sampai grand mengalahkan majlis perkahwinan. Allah..

Kawan2..

Walaupun kau kaya mana sekalipun, bersederhanalah.

Pertunangan ni suatu komitmen yang belum pasti. Ia mungkin berakhir dengan perkahwinan, boleh juga tamat pada kesudahan yang tidak diharapkan.

Tapi ulama' menjelaskan bahawa di antara hikmah Islam menggesa pertunangan itu tak dihebah-hebahkan ialah kerana untuk menjaga nikmat ni daripada dirosakkan oleh hasad manusia yang bertindak tidak baik.

Walau dah bertunang sekalipun, batas tetap sama kena jaga.

"Iklankan (maklumkan) perkahwinan."

(Riwayat Ahmad)

Terima Kasih

February 5, 2016

Bornday Sang Suami


Assalamualaikum WBT.. hehe.. tetiba malamni nak update entry.. fikir punya fikir, nak update ape ye? asyik join G.A, join segmen kan.. so tetiba keluaq idea nak cerita pasal hari birthday sang suami tercinta.. saja nak share apa yang aku buat untuk dia.. hehehe

so, birthday dia hujung bulan Januari.. dah beberapa hari lepas dah.. alkisahnya begini, aku terlupa cara jahit baju nurse.. so nak tak nak aku kena refer balik dengan cikgu giatmara aku dulu.. aku pun pergilah.. ditemani kak Zimah, classmate aku masa di gitmara dulu.. then syok la duk blajaq semula.. refresh tu kan.. jahit punya jahit, tengok jam dah pukul 3petang..

and aku pun terasa cam ada something yang aku lupa niii.. suddenly, YA ALLAH!!! aku tak prepare apa pun untuk birthday laki aku.. camana ni..terus aku kemas-kemas.. gelabah gila aku weyhhh.. kelam kabut sampai tertinggal benang aku.. *sigh*


then tunggu kak Zimah dengan kawan dia lagi.. haih.. nak cepat tu pulak la kawan dia nak hantar quotation bisnes dia bagai.. rasa nak nangis je lah.. setengah jam kemudian sampai la di rumah.. haaa.. penatnya otak aku berfikir dari pagi.. rehat jap.. keluarkan apa yang nak diguna pahtu ilek baik.. pukul 4 petang barulah bermula projek LAST MINUTE aku untuk suamiku..

kelentang kelentung(ini kira bunyi memasak la kat dapor) hahaha.. akhirnya pukul 6 petang projekku berjaya.. nak tahu apa aku buat ?














tadaaaaa.. hehehe.. projek kek cheese leleh leleh dan kek pisang.. menurut husband aku, dia  minat sangat-sangat kat dua jenis kek ni.. bila aku tanya pasal kek coklat minat ke idok, dia kata dulu minat, tapi lepas dapat kek coklat pahit dan hangus dulu, dia jadi macam dah ter'set' dalam otak yang kek coklat akan pahit dan hangus.. maybe dia trauma kot.. plus kek coklat kan nampak macam hangus je warna dia kan.. so dia macam dah tak boleh nak beza kek tu hangus ke idok.. aku pun tak tahu kat mana dia beli kek coklat pahit dan hangus tu.. nanti suatu masa lain isterimu ini buat kek coklat special untuk awok ye.. sure tak hangus dan pahit inshaaAllah.. =)

tu je pon yang aku buat.. mama masakkan ayam masak merah untuk dia.. =) happy bornday suamiku.. semoga panjang umur murah rezeki dan bahagia selalu.. muah cikeddd.. hehe..

btw, resepi kek pisang aku dapat dari idola aku, Kak Ita.. singgah2 la situ k.. =)

thats all.. selamat menonton... Wassalam~


Terima Kasih

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign