Pages

October 30, 2015

Memori Tercipta

"... di sini jua memori tercipta, walau seketika terjalin kasih kita.. mungkin di sini kita kan terpisah kenangan bersama tiada ku lupa..yang terpahit jua termanis semuanya bagiku terindah ku ingati buat selama lamanya..."

Birthday Shoutout!  

Sanah Helwah Siti Mashitah Bt.Lela@Abu Darda.. May Allah bless you, your family, friends and everyone that you love the most.. Hoping that our friendship will last longer inshaaAllah till His jannah.. Inni Uhibbuki Fillah.. Sayang kamu kerana Allah.. dan keranaNya kita dipertemukan di Poli.. keranaNya juga kita menjadi belangkas.. kuasa Allah menentukan segalanya..

semoga awk panjang umur murah rezeki.. jaga diri di tempat baru.. saya dah takda nak protect awak dari syaitan lelaki.. saya dah takda nak sound orang yang flirt awak.. maaf tak boleh nak ikut awak ke sana.. walau jauh camana sekalipun, friendship kita takkan putus.. inshaaAllah..

Maaf juga sebab kekadang gagal jadi sahabat yang baik.. maafkan semuanya and halalkan semuanya.. sayang awak Mashitah, inshaaAllah selamanya..

Doakan saya dengan bakal jodoh saya dipermudahkam ye sayang.. semoga awak pun dipercepatkan jumpa jodoh.. sayang awak lah!! 😍









Wassalam~

.

Terima Kasih

October 21, 2015

ALLAH MENYINDIR KITA...

ALLAH MENYINDIR KITA...





Berfirman Allah Taala yang bermaksud, Wahai Anak Adam:

Aku hairan kepada mereka yang yakin terhadap kematian tetapi masih bergembira.

Aku hairan kepada mereka yang yakin terhadap hari perhitungan tetapi masih mengumpul harta.

Aku hairan kepada mereka yang yakin terhadap kubur, tetapi masih tertawa.

Aku hairan kepada mereka yang yakin terhadap kehidupan di akhirat tetapi masih beristirehat.

Aku hairan kepada mereka yang yakin terhadap dunia dan kemusnahannya tetapi masih tenang dengannya.

Aku hairan kepada mereka yang alim pada lidahnya, tetapi jahil pada hatinya.

Aku hairan kepada mereka yang sibuk bersuci dengan air, tetapi hatinya tidak suci.

Aku hairan kepada mereka yang sibuk dengan aib orang lain, tetapi lupa terhadap dirinya sendiri.

Aku hairan kepada mereka yang mengetahui sesungguhnya Allah itu mengawasinya, tetapi masih boleh melakukan maksiat atau mengetahui sesungguhnya dia akan mati berseorangan, akan memasuki kubur berseorangan dan akan dihitung keseorangan tetapi masih jinak bersama manusia.

Ketahuilah, tiada tuhan yang sebenarnya melainkan Aku, dan sesungguhnya Muhammad adalah hamba dan utusan Ku.

- (Petikan Hadis Qudsi : Kitab Imam Al Ghazali: al-Mawa'iz Fil Ahadis al-Qudsiah)


















Terima Kasih

October 19, 2015

Counting Days....<3






Assalamualaikum Warahmatullah WBT..





Tetiba harini nak quote pasal jodoh.. haih.. hehe..





gambar semua dari facebook.. Alhamdulillah.. terima kasih kepada yang share.. :')









Macam mana nak cakap ye.. mungkin gembira tu tak dapat nak diluahkan.. dipendam je.. bukan taknak share happiness, tapi aku takut plan aku tak jadi.. yela.. kita cuma manusia biasa yang merancang.. in fact, rancangan kita banyak kelemahan dari segala aspek.. tapi, nak taknak aku kena jugak merancang sebab ada bijak pandai cakap, orang yang gagal merancang adalah orang yang merancang kegagalan.. jadi, aku sehabis baik akan berusaha untuk tidak merancang kegagalan.. positif dan terus positif.. inshaaAllah.. :) ang penting niat lillahita'ala.. :)





Yang tahu akan tahu.. yang tak tahu mungkin akan tahu.. yang tak tahu akan terus taknak tahu.. takpe.. tak kisah dan tak peduli. yang aku harapkan redha Allah.. inshaaAllah.. yang tahu mohon doakan perjalanan rancangan seperti yang diinginkan.. hihi..





sekian.. Wassalam~

Terima Kasih

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign