Pages

June 26, 2015

Terlalu Mencintaimu..


lovely old song.. who love this song? HANDS UP BABY!! =*


TERLALU MENCINTAIMU - SUKI LOW

Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini
Apa salahku?
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu?
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu
Benarkah salahku?
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat… Sayang…



~KUYUS~


Terima Kasih

June 24, 2015

Keutamaan Membaca Al-Quran

....

Daripada Aishah RA katanya, Rasulullah SAW bersabda, “Orang-orang yang boleh membaca al-Qur’an dengan lancar dan tajwid yang betul, mereka sama taraf dengan malaikat yang merupakan utusan Allah dan mereka sentiasa berbakti dan patuh kepadanya, sebaliknya bagi orang yang boleh membaca al-Qur’an tapi tidak lancar dan tajwidnya pula kurang baik akan memperolehi dua pahala”.


(Hadith Riwayat al-Bukhari dan Muslim)


renung-renungkan dan selamat beramal..:)

Terima Kasih

June 17, 2015

DEMAM KUN ANTA !


sekarang ni makin menjadi-jadi kan manusia mendengar lagu 'Kun Anta' by Humood Alkhudher..hahaha.. tapi lagu arab ni digilai kebanyakannya bukan sebab penyanyi dia yang ada rupa. sebab aku kuYus sendiri tak rasa dia ada rupa sangat. boleh tahan la.. macam bangla jual karpet.. hihihi.. maaf Humood.. handsome apa bangla jual karpet!! =D actually people nowadays minat lagu ni sebab maksudnya yang mendalam. which is to teach us how good our life will be if we be who we are.. bukan menjadi fake, bukan meniru orang lain, bukan ikut cara orang.. no.. Humood try nak sedarkan kita tentang keburukan fake dan kebaikan menjadi diri sendiri..macam mana jadi diri sendiri boleh buatkan kita lebih menyerlah, lebih berkeyakinan dan semestinya lebih selesa untuk hidup tanpa perlu memikirkan pa pandangan orang.. its like, hello guys! kita hidup untuk mendapat redha ALLAH, redha parents and redha suami kita bagi wanita.. so, buat apa kita nak fikirkan apa orang nak kata pasal kita kan? KALAU kita rasa memang betul apa yang ALLAH SWT dah perintahkan, kenapa kita nak peduli apa orang cakap? kenapa kita nak peduli kritikan orang? semua tu tak penting sebab syurga kita, pahala kita ALLAH SWT yang berikan.. jadi,dahulukanlah ALLAH SWT dalam semua perkara.. inshaaALLAH hidupmu bakal bahagia..

cik KuYus nak mi habaq satu ni jaa lagi, orang yang fake ni, dia takkan pernah puas dengan apa yang dia buat.. sebab, dia nak kena ikut pelbagai kata orang yang mengkritik dia.. jadi, tak bebas kan hidup orang yang fake ni.. hehe.. renung-renungkanlah ye..





Arabic

لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر

و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

لا لا لا لا لا لا لا لا
أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
إلا بما يرضيني، كي أرضيني


سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا،
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم

سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
وأكون أنا، ما أهوى أنا، لن أرضى أنا برضاهم

لا لا
لا نحتاج المال
كي نزداد جمالا
جوهرنا هنا
في القلب تلالا

لا لا
نرضي الناس بما لا
نرضاه لنا حالا
ذاك جمالنا
يسمو يتعالى

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

كن أنت تزدد جمالاً

Rumi Translation

Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Fabadautu syakhsan aakhar, kai atafaa khar

Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima la
Nardhohu la na ha la
Za ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

La la la la la la la la
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi ni

Sa akunu ana, mithli tamaman hazana
Fakona a’ti takfini, za ka yaqi ni

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liridhohum
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la
La nahtajul ma la
Kai nazdada jama la
Jauharna huna
Fi qalbi talala

La la
Nurdhin nasi bima-la
Nardhohu la na ha-la
Za-ka jamaluna
Yasmu yataa’la

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Kun anta tazdada jamala

English Translation

In order to keep up with them
I imitated their looks and exterior

So I became someone else just to boast
And I thought that through that I gained a fortune

But I found that I'd lost, for these are mere appearances

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

La la la la la la la la
I accept people but I don't imitate them
Except for what I agree with, to satify myself

I will just be myself, just the way I am, this is me
My conviction suffices, this is my certainty

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

I'll be what I please to be
I won't seek their acceptance
I'll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance

I'll be what I please to be
I won't seek their acceptance
I'll be whom I love to be
Why would I care about their acceptance

No no
We don't need wealth in order to increase in beauty
Our essence is here, in our hearts it shines

No no
We will not seek to please others with that which we deem unbefitting for ourselves
That is our beauty, rising and ascending above

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Be yourself and you will increase in beauty

Malay Translation

Ketika bersama mereka
Aku meniru rupa dan apa yang dizahirkan mereka
Jadi aku menjadi seorang yang berbeza
Hanya untuk berbangga

Dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu
Aku akan dapat kelebihan
Tetapi apa yang aku perolehi hanyalah kerugian
Kerana ia adalah luaran semata-mata

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Sungguhpun aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka Melainkan apa yang aku terima itu aku redha
Aku ingin menjadi diriku sendiri seperti diriku sendiri
Inilah aku
Kepuasanku mencukupi untuk diriku
Inilah keyakinanku

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada 

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Aku akan mengikut kemampuan diriku 
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku
Aku akan jadi apa yang aku cintai
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

Aku akan mengikut kemampuan diriku 
Aku tidak perlukan orang lain menerimaku
Aku akan jadi apa yang aku cintai
Kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?

Tidak... tidak...
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan
Kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar

Tidak... tidak...
Kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang kita tidak ada
Itulah kecantikan kita semakin bertambah hingga ke atas

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...
Oh wo oh... Oh wo oooh...

Jadilah dirimu sendiri pasti akan bertambah kecantikan yang sedia ada

Credit: Awakening Records
Shared by: storyaboutagirl-chocolate .: Please take out with FULL CREDIT. Thanks :.

Terima Kasih

June 10, 2015

Bahagia ke Kau?




Bahagia bukan bermula dari kerja baru korang.. bukan juga dari relay baru korang.. apa lagi dari dengan duit-duit korang.. tapi bahagia tu bermula dari kita..

jika kita buat mind-set untuk memastikan diri bahagia,inshaaAllah fokus kita adalah untuk mengejar kebahagiaan.. haaa.... dengan relay,kerja dan duit la korang buat diri korang bahagia.. tapi asasnya kenalah diri korang sendiri yang tentukan nak bahagia ke idakkkk.. ye dakk??

tapi, kalau dah korang buat mind-set:

eee,aku tak boleh hidup takdak si polan si polan....

atau..

eee... tak boleh lah takdak duit......

ataupun.......

eeee... aku takda kerja...hidup aku tak happy....

HAIHH!! jangan la cenggitu sahabat-sahabat.. korang kena tau.. kalau kena tinggal dengan boipren gelpren,tak payah lah bawak sangat kepala sedih tuh! dia happy kau takdak,apsal nak bodohkan diri? aduhai...

pasal takdak duit.. hei sahabat.. Islam kan? follow the flow lahhh.. Allah maha memberi.. maha mengetahui.. Allah takkan membebankan hambaNya melebihi batas kemampuan kita.. put trust in Allah.. Allah akan bagi kita rezeki.. rezeki Allah tu luas.. ada kat mana-mana.. tinggal kita je usaha.. jangan asyik nak merintih je takdak duit, takdak duit.. memang tak lah Allah nak bagi rezeki kat kita kalau kerja nak merintih tanpa usaha.. pegang prinsip : DUIT!! → DOA USAHA IKHTIAR DAN TAWAKAL.. InshaaAllah..

sama la dengan kalau takdak kerja.. usaha la.. macam rezeki tadi.. rezeki ada di mana-mana.. kita kena USAHA.. sekali lagi,USAHA.. sekali lagi sahabat-sahabat.. U.S.A.H.A... Haaaaa.. Allah takkan menukar nasib umatNya melainkan umatNya berusaha ke arah itu.. inshaaAllah..

semoga perkongsian aku yg tak seberapa ni menjadi inspirasi buat mereka yang sedang mencari ilham untuk membahagiakan diri masing-masing.. inshaaAllah.. Amiin Allahumma Amiin.. sekian.. Wassalam..
.






Terima Kasih

June 5, 2015

POTRET..

I AM TOUCHED BY THIS SONG.. DEEP ENOUGH.. FOR THOSE WHO ARE LEAVING AND BEING LEAVED.. MAY ALLAH SWT GIVES US SOME STRENGTH TO GO THROUGH EVERY SECOND THAT HURT US VERY MUCH..

Lirik Lagu : Potret
Artis : Akim & The Majistret
Album : Single (2015)


Terangi malam ku dengan syair indah mu
Merenung kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi, lemas ku bila tiada mu
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi
Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit, walaupun pedih tak berdaya
Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang, tidak rasaku kepadamu
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi
Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harus ku pergi
Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita
Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi
Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harus ku pergi


Lirik Lagu Potret – Akim & The Majistret






.

Terima Kasih

Antara Kisah Suami Isteri yg Paling Sweet di Dunia


A great Sharing of marriage.







Seorang lelaki tua telah memesan sebiji burger, french fries dan segelas minuman. Dia membuka balut burger dan dengan cermat memotongnya sebelah dan meletakkan di hadapan isteri yang sedang duduk bersamanya.
Dia kemudian mengira satu-satu french fries dan membahagi dua bahagian. Setelah itu diletakkan juga pinggan tersebut di depan isterinya.


Sambil meletakkan minuman di tengah-tengah antara mereka, dia dan isteri bergilir-gilir minum bersama dengan menggunakan gelas yang sama. Kemudian dengan perlahan-lahan dia mula memakan burgernya itu. Orang di sekeliling mereka sibuk memerhatikan gelagat dua pasangan warga emas ini malah ada juga yang mula berbisik. Dari apa yang mereka lihat, pasangan ini hanya mampu membeli satu hidangan untuk mereka makan berdua.


Ketika lelaki tua tadi sedang menikmati french friesnya, seorang pemuda menghampiri meja dan menawarkan untuk membeli satu lagi hidangan untuk kedua-dua pasangan ini. Lelaki tua itu menjawab, "Takpe Nak, kami memang dah biasa share semua benda macam ni."
Orang yang duduk berdekatan meja mereka perasan yang isteri lelaki tua tadi belum menjamah satu pun makanan. Si isteri hanya melihat sahaja suaminya makan sambil sesekali meneguk minuman di hadapannya.


Sekali lagi, pemuda tadi kembali dan memujuk lelaki tua dan isterinya agar sudi menerima pelawaannya untuk membeli satu lagi hidangan untuk mereka berdua. Kali ini, wanita tua itu pula berkata sambil memberi jawapan yang sama, "Takpe Nak, kami memang dah biasa share semua benda macam ni."


Akhirnya, si suami telah habis makan bahagian hidangannya sambil membersihkan tangan dan muka dengan tuala. Pemuda tadi datang lagi untuk kali ketiga dan bertanya kepada si isteri lelaki tadi yang belum menjamah satu pun makanan, "Kenapa Nenek tak makan? Nenek tunggu apa lagi?"
Isterinya menjawab, "Tunggu gigi dari suami nenek. Takpe Nak, kami memang dah biasa share semua benda macam ni..."

SWEET KAN??? HAHAHA..


original from : facebook KakiNovel



~kuyus~


Terima Kasih

June 4, 2015

Paling Seksi Paling Best! :)

SILA SEMUA TERASA YA!!please put aside your ego while READING THIS ok??


Asaalamualaikum.. to ALL SEXY GIRLS.. yang SHOW dan TAYANG body serta tet** kat orang lebih-lebih lagi LELAKI.. khas buat KALIAN! well i'm sorry for telling this yeah..

those GUYS maybe wants you now for your sexy body and sexy appearance.. but trust me sexy girls,you are the LAST type of girl they will bring to MEET their mom..

yeah maybe my attitude is the LOWEST than YOURS, but atleast i am doing fine with my AURAH.. and yet im trying my best to REPAIR the bad side of mine..


sorry again because I dunno how to tell to all SEXY GIRLS out there.. I dunno what and which type of ways to TELL al of you to COVER YOUR AURAH PROPERLY.. I dun want ALL OF YOU mad at me infront of HIS hells because not telling you guys to cover your aurah..

please put aside your ego while READING THIS ok?? i think this is the best way to tell ya.. thanks.. bye.. WASSALAM..




.

Terima Kasih

June 3, 2015

Mencari Cik.Hikmah!!!

Aku pernah jadi manusia yang asyik salahkan orang lain

Aku pernah jadi manusia yang asyik salahkan keadaan

Tanpaku sedar sebenarnya aku menyalahkan Tuhan yang mengizinkan perkara itu terjadi

Alhamdulillah ILMU dan KEMATANGAN menyedarkanku akan kesilapan itu

Apabila sentiasa CARI hikmah bukan cari salah rupanya ianya sangat indah

Semakin hari semakin bertuah,
nasib yang baik sentiasa hadir

Kerana setiap apa yang Allah jadikan ianya tidak sia-sia dan PASTI ada HIKMAHNYA

Takkan bergerak walau satu zarah jika tanpa izinNya

Maha Suci Allah tidak menganiaya hamba-hambaNya

Allah itu Maha Baik pada kita...

Alhamdulillah ♡♡♡

Renungkan~


BY : Kakinovel.Com




.

Terima Kasih

Cik KuYus's Stories Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign